Пътнически електрически превозни средства – пазарен дял при нова регистрация 2021 г

В Европейския съюз делът на регистрациите на нови леки автомобили с изцяло електрическо задвижване достигна връх от девет процента през 2021 г. Междувременно регистрациите на plug-in хибридни електрически превозни средства отбелязаха умерен ръст между 2015 г. и 2019 г., само за да скочат до 8,91 процента през 2021. Регистрациите на акумулаторни електрически превозни средства в Европа достигнаха почти 1,3 милиона единици през 2021 г.

Електромобили

Налични са още зарядни станции за EV

По-високото ниво на приемане на електрически превозни средства (EV) върви ръка за ръка с усилията на европейските страни да подобрят инфраструктурата. Пътя е ясен и утъпкан – чрез увеличаване на броя на наличните станции за зареждане. Броят на станциите за зареждане в Европа и Турция се е увеличил с 35 процента между 2019 г. и 2020 г. Почти 286 000 са станали достъпни на целия континент през 2020 г.

Електрическите превозни средства

Renault и Tesla водят

Водещите модели EV автомобили в Европа включват Model 3 на Tesla и Volkswagen ID.3. Renault Zoe и моделът ID.4 на Volkswagen допълват челната четворка.

 

Статията е инспирирана от анализи в https://www.statista.com/

Освен тази статия „Електрическите превозни средства – пазарен дял на в Европейския съюз“ намерете още интересни статии: https://energy-bg.com/новини/

Последвайте ни във Facebook: https://www.facebook.com/EnergyBG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.